Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 18 December 2013

Memorable day~~ 18 Disember 2013

Rasa nak gelak pulak bila ingat insiden tengahari tadi..
Alkisah~~~ 
Hari ni sarah takde kelas pagi, sebab kelas BO (Business Organization) yang diadakan 
pagi tadi, sarah dah join dengan kawan sarah semalam..
kira attendance untuk kelas tu sarah dah dapat laa..
kalau sarah datang pun kelas pagi tadi belajar benda yang sama je.. 

Kelas petangnya pulak start pukul 2..
pagi tu sarah siapkan kerja yang perlu di submit hari ni..
alhamdulillah dapat siapkan sebelum pergi kelas petang..
ok berbalik pada cerita, dalam pukul 12.30 sarah dengan roomate, ain pergi lunch
after lunch tercongok pulak tunggu RapiKL..dalam pukul 1.30
bas sampai..lepas tu kena tunggu LRT pulak..
tu yang sempan snap picture jap oww..hehehe


nak dijadikan kisahnye, 
sampai kolej dah memang dekat pukul 2..
alamak, zohor belum solat lagi ni,
kalau nak buat lepas kelas macam takut tak sempat pulak..
so, sarah dengan ain decide nak buat yang wajib dulu laa..
okey, lepas solat ain tanya "sarah, dah pukul berapa sekarang?"
"dah 2.15 laa"
kitorang pun tergesa-gesa laa naik ke tingkat empat..
sampai je dkat kelas, orang semua dah start..
alamak, "ain, nak masuk ke?"
kitorang ade listening test hari tu..
"tak tau la sarah"
sarah terfikir, kalau sarah masuk,
nanti the whole kelas rasa terganggu..
so kitorang decide tak masuk..lepas tu sarah pun mesej laa miss Nadzira..
cakap yang kitorang lambat..
tapi, miss tak reply mesej tu..
yang tak boleh dan tak berapa nak boleh blah, 
kitorang masuk dalam kelas kosong yang dekat dengan kelas kitorang.. konon-kononnya malu
datang lambat..


nyorok-nyorok pun sempat je snap pic kan..hahaha


muke2 budak yang datang lewat..
macam ape je rase time ni..bersalah giler rase
nasib baik miss baik..

lepas diorang habis test baru laa kitorang pergi buat listening test dengan miss..

To be continue..





Tuesday, 17 December 2013

hari-hariku di sini..

Tajuk macam tak tau ape je kan..
lantak laa..
hari ni nak cerita pasal life kat KPTM KL ni..
rasanya macam dah lama kan tak update pasal life kan..
dulu penganggur,
sekarang dah jadi student..
so, of coz la lifestyle pun lain kan?
kalau sekolah dulu, kat sekolah
semua notes cg yang sediakan..
sekarang semua dah kena survive sendiri..
takde laa susah sangat..just kena printout sendiri je
masalahnya, semua pakai duit..
duit dah macam air je mengalir..
so, I need to use it wisely..
Alhamdulillah dan syukur yang tak terhingga,
saya dapat tajaan penuh MARA..
about study, so far Alhamdulillah okey,
just worry about one subject 
because i really don't understand when lecturer
are teaching..
she just read the slide without explain..
when we ask, she give us question..
does it make sense?
how are we suppose to answer it when we don't understand??

ape2 pun aku still kena get along dengan subjek tu..
sebab ade test dan quiz..
hmmmm...
ape yg perlu aku buat?
study laa betul2 sarah oi..
rajin2 laa pi jumpa lecturer okey..
insyaAllah..
aku tak nak sangkut ape2 paper...



akaun punye citer..
imagine ye..budak yang tak pernah belajar akaun..
tetibe belajar akaun..
first class seriously aku tercengang-cengang..
tapi alhamdulillah daa makin banyak belajar, boleh laa catch up sikit2 walaupn slow sikit..
yang penting usaha tu kan..

ok, kawan2,
so far okey walaupun sometimes rasa macam ade
segelintir yang pandang aku macam nampak alien..
it's okey, as long as aku tak kacau hidup kau dan kau tak kacau hidup aku it,s okey..
tak kisah..niat aku datang sini nak belajar..

Ni gambar aku dgn best buddyz..
hope our friendship last forever till jannah..
sayang kamu semua.. ^__^









Saturday, 14 December 2013

Kenyataan pahit yang harus di telan


ni la hakikatnya awak..
alasan dan sebab saya selalu hantar mesej kat awak..
walaupun awak selalu ignore..
saya tak putus asa..
dan bila awak reply mesej saya,
saya rasa macam dekat kayangan..


tapi tu semua dah berakhir..
impian dan harapan serta kayangantu musnah..
terima kasih awak sebab jujur..
terima kasih kerana sedarkan saya dari angan2 yang panjang tu..



tipu la kalau saya cakap mutiara jernih tu tak mengalir kat pipi ni kan..
tapi jangan risau, mutiara tu gugur sebab saya tak mampu nak cerita semua melalui kata2
awak jangan rasa bersalah tau..
sebab awak tak salah..
jangan risau, saya ok! saya dah besar..
saya dah boleh ketawa..



Mungkin Tuhan tak satukan kita sebab memang
kita takde jodoh kan?
daripada saya terluka kemudian hari, baiklah saya terluka sekarang..
sebab saya yakin Tuhan akan temukan saya dengan insan yang mampu
rawat luka di hatiku..

Dan saya tak nak fikir semua soal hati ni lagi..cukuplah aku kecewa..
my main goal is to get the first degree level..
lepas tu, saya harap cinta tu akan muncul..
saya nak bahagiakan MAK AYAH saya dulu..








Tak Bisa Memilihmu

Rasa macam kena je lagu tak bisa memilihmu by sixth sense ni dengan aku..
please! cut it off sarah!
"kau ingat kau hot ke?"-unknown
"weh, kau ape hal?"-aku
"ade ke aku cakap aku hot?"-aku
"kau kalau tak tau diam je la. bukan semua benda yang aku buat nak kena cerita kat public weh"-aku
jgn dilayan dialog di atas..
tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati..ape-ape,
jom layan lagu ni dulu..
Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu, 
Dalam ruang dan waktu, 
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu, 
Resahku tanpa hadirmu, 
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya 

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah 
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku, 
Ku cintainya, 
Hatiku pun inginkannya, 
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu 

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku 

C/O 
Maaf ku tak bisa memilih dirimu 
Karena kuterhanyut mencintai dia 
Inilah salahku yang memberi ruang 
Didalam hatiku tuk mencintainya... 

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)


Dear awak yang pernah saya sayang,
Maaf sebab tolak rasa sayang yang pernah ada di hati ini.
Sebab selama saya pendam rasa tu, hati saya jatuh suka pada dia,
Mungkin sebab saya fikir awak tak mungkin balas rasa tu.
Tapi kenapa bila saya dah sayang dia awak muncul dan bagitau awak sayang saya?
Dan maaf, saya lukakan awak,
Mungkin saya bukantercipta untuk awak.
Sekali lagi, maaf~~

Yang benar,
Sarah



Buat dia yang saya sayang,
Terima kasih sebab jujur dengan saya.
Saya ok, saya dah dapat terima hakikat tu.
Saya harap awak bahagia.
Terima kasih sebab pernah jadi sebab untuk saya tersenyum.

Yang benar,
Sarah


mungkin ada hikmah kenapa cinta tu harus pergi..
Mungkin DIA mahu saya jauh dari cinta yang sia-sia..
mungkin..
Ya Allah, aku mahu meraih cintamu..
oleh itu, hadirkn insan yang mencintaiMu,
agar dia dapat membawa aku
ke syurgaMu..
Bukakan jalan untuk aku menuju jalanMu,
Berikan aku petunjuk..
Berikan aku taufik dan hidayahMU ya ALlah..
Aminn..

Semoga akan hadir seorang insan yang menghargai diri ini
dan dapat terima segala kekurangan diri..
Aku akan sabar menantimu~~sarah

Saturday, 2 November 2013

Saya tak pernah perasan cute okey!

fuh..fuh..fuh..
banyak betul habuk dan sawang kat sini..
almaklumlaa 
dah lama tak bercerita kan?
sorry ye,saya busy..acececeh
okey laa, memandangkan takde apa yang nak diceritakan,
so, sarah nak bercerita tentang tujuan blog ini di tubuhkan..
first of all, sarah buat blog ni bukan utk populariti..
serious tak!!
blog ni sarah buat just untuk suka-suka..
sebab sarah suka menulis..dan pernah bercita-cita menjadi penulis novel..
tapi macam tak kesampaian je..huhu..
tapi kalau ada rezeki, insyaAllah ada la karya sarah satu hari nanti..
so, sarah harapkan sokongan korang ye..
sarah bukan pandai sangat dengan benda alah ni..
sarah sampai ke tahap ni pun atas tunjuk ajar kawan-kawan dan
rakan blogger yang banyak membantu..
kalau korang perasan ade orang tanya, "kau rasa kau cute ke?" 
fine!! agak sentap dengan soalan tu..
tapi sarah just positifkan diri..
sarah tak pernah rasa sarah ni cantik,comel or lawa..
tapi sarah bersyukur jadi diri sendiri..
sekurang-kurangnya masih cukup sifat dan tak menyusahkan kedua orang tua sarah..
itu aje la kot..
annyeong!!
 

Tuesday, 17 September 2013

Further Study

fuhhh..fuhh..fuhh
*tiup habuk sikit*
dah lama giler tak update blog kan..
yg last pom pasal raya..
sorry sangat2 bukan tak nak update
tapi kekangan masa dan line internet takde..
sebab sarah pindah rumah..
hehe..
okey, berkenaan tajuk kat atas tu, sarah memang akan sambung study..
tapi bukan IPTA laa..
masuk IPTS je..

keputusan rayuan ke IPTA sekali lagi mengecewakan..
tapi Alhamdulillah laa sebab still dapat tawaran IPTS..
walaupun orang cakap ipts ni mahal, tapi teruskan je laa..
mungkin rezeki dah kat sini..
oh ye, sarah di tawarkan kursus Business information technology with accounting.
sabtu ni dah kena lapor diri..
macam2 perasaan ada sekarang ni..
sedih, sebab dah kena tinggal family, happy sebab dapat sambung belajar lagi..
takut pun ada..takut kena kejutan budaya..
tapi sarah sangat2 berharap dapat kawan2 yg baik.. 
ok la setakat ni je kot untuk kali ni..ada masa, ada kelapangan, sarah update lagi..

p/s:thanks ya sudi singgah.. :)

Tuesday, 6 August 2013

Ramadhan is leaving, Syawal is coming ^__^



haaa, mesti semua dah tak sabar nak raya..
nak-nak budak kecik.
sebab tak sabar nak collect duit raya..
haa, aku dulu pun macam tu..hehe
tapi skarang dah tak macam tu lagi..
ye la, dah besaq, malu pulak rasanya bila dpt duit raya..
tapi kalau orang dah hulur, ambik je laa kan..hehe
sedih jugak sebenarnya sebab Ramadhan dah tiba di penghujung..
ye la entah sempat ke tidak jumpa Ramadhan tahun depan..
bukan apa, takut nafas ni terhenti je..takut tak sempat jumpa tahun depan..
tapi semoga Allah bagi kita semua nikmat hidup untuk jumpa Ramadhan lagi next year..aminn
banyak lagi yang nak dicapai dalam hdup ni..
amal ibadat pun rasanya masih banyak yang kurang..
bekalan untuk ke dunia lain (alam barzakh) pun belum tentu lagi dah cukup..
serius takut pulak bila ingatkn mati..
ok dah! apa yang aku melalut macam ceramah agama pulak ni??
hehehhehehe..
jom kite sambut hari kemenangan kita dengan gembira ye kawan2..
tapi jangan lupa pulak pada yang tiada..
sedekahkan mereka Al-Fatihah ye..
tahun ni daa tahun ke-3 beraya tanpa nenek..
ye la atuk,nenek dan tokki(belah ayh) belah mak semua dah lama takde..
nenek je satu2 yang duk ngan family sarah..
masih ingat lagi, dulu2 kalau pagi raya, nenek pasti akan sua kan sepasang baju kurung dan sehelai selendang..
suruh sarah ironkan..
lepas iron, nenek bagi upah rm1 walaupun sarah dah form5 mase tu..
pastu nenek akan suruh sarah pakaikan selendang untuk nenek..
rindu pulak rasanya..(Al-Fatihah)
hari raya nanti,
biarlah berserdahana ye..
jangan melampau-lampau sangat..
jangan membazir ye kawan-kawan..
membazir tu kan amalan syaitan..
hehe..



ni seloka raya dari sarah:

Assalamualaikum pembuka kata..
buat semua yang sudi membaca,
ucapan Aidilfiti buat semua..
kalau tak suka,buat-buat je la suka.. 
kian berlabuh tirai Ramadhan..
lambaian Syawal kian kelihatan..
salam di hulur mohon kemaafan..
salah dan silap harap dimaafkan..

adik-adik semuanya gembira..
menunggu syawal yang bakal tiba..
baju baru semua dah tersedia..
sukanya handak kumpul duit raya..

dalam gembira jangalah lupa..
pada mereka yang sudah tiada..
hulurkan doa buat mereka..
semoga tenang mereka di sana..

tangan sudah letih mencoret,
malas nak tulis meleret-leret
Salam Aidilfitri Sarah ucapkan..
semoga di maafkan segala kesalahan..


Thursday, 18 July 2013

Pesanan Buat Adik-adik

annyeonghaseyo!! ebelibadi..
hahaha..
entry nim khas buat adik-adik SMKBB dan semua adik-adik sarah..
tak kiralah kenal ke tak, kira yang berpangkat adik tu, semua tergolong laa ye..
adik-adik,
sementara ada peluang ni,
belajar la elok-elok..
sementara ada mak ayah,
banggakan mereka dengan kejayaanmu..
biarkan air mata kegembiraan mengalir di pipi mereka..
tapi jangan sesekali biarkan air mata kedukaan mengalir di wajah mereka..
mungkin kita tidak sedar, 
betapa mereka gembira bila melihat anak mereka berjaya..
percayalah, mereka akan tersenyum bangga,
walaupun kadang-kadang mereka tak tonjolkan kegembiraan tu..
jaga hati mereka

adik-adik,
jangan pernah kalian sakiti hati guru-guru kalian..
kerana mereka telah bersusah payah memberi ilmu buatmu..
mereka bersungguh-sungguh ingin lihat kalian berjaya..
ketahuilah, 
tak seorang pun guru yang ingin melihat kegagalan anak didiknya..
ikut la semua nasihat dan tunjuk ajar gurumu..
mereka mahu yang terbaik buatmu..
hormatilah mereka seperti kau menghormati ibu dan ayahmu..

adik-adik,
ingat pesan ini ye..
belajar elok-elok..
banggakan ibu bapa..
harumkan nama sekolah..
buat cikgu-cikgu bangga dengan kalian..
Fighting!
gud luck!

p/s: belajar dari sekarang supaya tak menyesal di kemudian hari..



Saturday, 13 July 2013

Say Alhamdulillah, Thank You Allah

annyeonghaseyo!!
hari ni sarah nak membebel sikit..
kalau yg tak nak dengar tu dipersilakan keluar ye..
eh, macam mana nak dengar? sarah pakai taip je..
ah, ape-ape je la..
pasal UPU lagi kali ini nampaknya..
since isu tu masih hot di facebook dan di group-group STPM/MATRIK
tadi ada terbaca status yang menyatakan UPU tidak adil sebab mnempatkan pelajar
yang dapat pointer tinggi di sabah/sarawak..
awk,awk, awak, awak..
syukurlah awak ada rezeki masuk U..
sedangkan masih ramai yang tak dapat peluang itu..
yang tak dapat tempat di U menangis-nangis sedih..
awak yang dapat nak bising-bising pulak sebab tercampak jauh..
saya bukan nak hina,marah atau nak jatuhkan maruah awak saya tak mention nama
dan bukan satu je status yang macam tu..
saya cuma sedih baca status tu..
awak patut bersyukur la dapat tempat tu..
bukan mengeluh macam tu dear..
mungkin ada hikmah Allah tetapkan rezeki awak jauh nun di sabah/sarawak..
takde kawan?
nanti kat sana awak mesti dapat ramai kawan baru..
mana tahu lepas cuti sem nanti, tiba-tiba baca status kat fb awak,
"Best laa belajar kat sini..rasa macam tak nak balik pulak"
mana tahu kan, tibe-tibe awak jatuh hati dengan sabah/sarawak dan rasa seronok kat sana..
ade jugak status yang ala-ala kecewa sebab dapat U kat negeri sendiri..
ermmm, kalau awak tak nak, ganti dengan saya je la..
rasa nak cakap macam tu je..
awak daa kira untung sebab dapat tempat..
lagipun kos pengangkutan tu boleh save kalau nak dibandingkan 
dengan kawan-kawan yang dapat jauh nun di sabah/sarawak..
untung-untung tak payah susah-susah cari rumah sewa,
boleh ulang-alikdari rumah..

p/s: maaf kalau ada yang terasa dengan entry ini..

Monday, 8 July 2013

Marhaban ya Ramadhan


eksaited kot nak puasa..hari ni last day sebelum puasa..
hari ni jugak hari jadi my beloved mom! 
so, rancangan sarah dan adik sarah nak buat kek..
sebenarnya kelmarin jugak hari jadi adik sarah..

ok mukadimmah langsung takde kaitan dengan tajuk kan?
haha..rileks la, abg2 kakak2 adik2 sekalian..

ok, kalau dah nak puasa nanti kite kena la Niat dulu..
kalau tak niat, alamak tak perfect la puasa kita.. 
sbab niat tu rukun puasa..

gambar: encik google

perkara sunat 
# menyegerakan berbuka
# melewatkan sahur
# meninggalkan perkara yang tidak elok..

kelebihan bulan puasa ni banyak..
antaranya:
# terdapat malam lailatul qadar
* dimana malam tersebut dikatakan lebih baik dari 1000 bulan..
* bila malam lailatul qadar? 7 malam terakhir..

#di buka pintu syurga
* so,jom la buat perkara yg baik yang boleh diberi ganjaran berlipat kali ganda

#pintu neraka di tutup dan syaitan di belenggu

banyak lagi kot kelebihan berpuasa ni, tapi sini je kot sarah nak share..
mata dah berat ni..


Gambar : edit

ke

sumber:SINI dan SINI

Wednesday, 26 June 2013

Kerinduan Melanda Hati

Rindu..
Rindu serindu rindunya..
Heh! mesti korang ingat sarah rindu kat boyfriend kan?
actually, ade laa sikit..tapi korang tau ke sape boyfriends sarah?

tadaa.. ni la boyfriends sarah..
rindu laa nak sembang ngan depa semua..
dengan perangai poyo sorang2..
rindu saat2 berdebat dengan fatah..
layan kerenah din yang macam adik2
layan syamil yang memang poyo..
adha yang suka panggil sarah mak cik..
sarah x rapat sgt dgn baihaqi, so tak tau ape yg rindu pasal dia..hehe
rindu gak nak gosip ngan hasrol..
rindu nak beli to4 dengan haziq walaupun jarang2..
mirol yang suke berbalas pantun ngan sarah..
wan yang selalu tny soalan yang mncabar (terutama time sejarah 1)

dan tak lupa jugak kerinduan yang menggunung buat girlfriend-girlfriend  sy ni..
i'm not a lesbian ok..haha


ni laa girlfriend-girlfriend sarah,,hehe
rindu sangat kat Nisa yg da macam kembar tak seiras Sarah tu..
rindu kat Fatihah yang suka layan kerenah sarah ni..
rindu nak merepek dengan Sue bile semua org dah tido
Rindu nak sembang ngan Ekin
rindu kat gelak tawa Udai
rindu nak dgr nasihat dari Dibah bila rasa down..
rindu nak usik Suha
kat Fizah yang ceriakan suasana kat hostel
gelagat Nina yang selalu je nak cepat
Dayah yang senyum sokmo
Aini yang selalu kena usik ngan Sir Lan
Ummu yang semangat sokmo bila berbicara
Noya yang sporting
Maziah yang gila k-pop
Ana yang ayu (sarah suka tgk muka Ana, manis jer..hihi)
Filza yang macam budak2 (kata Sir Lan)
Ainun yang se geng ngan sarah minat lagu jiwang
Azlin yang senang bagi pertolongan
Aisyah yang baik orangny
Hajar yang boleh di buat geng berborak
Lina yang pendiam
Shima yang ceriakan suasana..
bila la dapat kumpul ramai2 macam dulu?
rindu ngan ragam korang semua..

Sayang korang..


p/s: harap hubungan kita kekal till jannah



Thursday, 6 June 2013

Tentang sebuah perjalanan yang hebat..


ok,semalam kan hari israk mikraj ( 27 Rejab )..so, salam israk mikraj ye..
maybe dah terlambat nak buat entry..
tapi hal ini disebabkan laptop sarah mengalami kerosakan iaitu blackout secara tiba-tiba 
*tidak ada kaitan dengan politik ye..*
so, Israk disini bermaksud : perjalanan Nabi s.a.w menaiki binatang yang dikenali sebagai Buraq dari Masjidil Haram, Mekah ke Masjidil Aqsa 
Mikraj pula bermaksud : perjalanan dari Masjidil Aqsa ke Sidratul Muntaha di langit yang ke tujuh..

Pejalanan baginda ini ada terkandung dalam Al-Quran , surah Al-Isra' ayat 1 yg bermaksud:

"Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al Masjidilharam ke Al Masjidilaqsa yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."

MashaAllah hebatnya kekuasaan-Nya..hanya dalam satu malam kejadian ini berlaku..

semasa menaiki langit ke-7 sebelum berjumpa dengan Allah SWT, baginda bertemu dgn Nabi Ibrahim..
Nabi Ibrahim bersabda: Engkau akan berjumpa dengan Allah malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dhaif, maka berdoalah untuk umatmu..

Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH Mengikut riwayat lain, Nabi Ibahim A.S. bersabda, "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah, iaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA LA ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA LA HAULA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga".








untuk lebih lanjut lawati: SINI
Sumber utama: SINI
Gambar: Carian google

p/s: semoga bermanfaat..yg baik itu dari Allah, yg kurang itu dari saya sendiri..
wallahu"alam

Saturday, 1 June 2013

Berita yang mengejutkan.


seorang yang sarah kagumi..
seorang yang sarah hormati, 
seorang guru yang disayangi..
memang kita manusia biasa..
kadang-kadang di uji dengan pelbagai ujian..
tadi dapat berita berkenaan cikgu sarah yang mengajar sarah masa tingkatan 6 sakit..
kena strok..
rasa cam mimpi je..
berulang kali gak baca mesej tu..
cikgu banyak giler bantu sarah..
sarah nampak muka cikgu kecewa bila sarah pernah buat silap dlm exam..
tapi sarah x mengalah..dan hasilnya alhamdulillah..
tapi seriously macam tak dapat terima lagi berita yang cikgu sedang sakit..
sarah tak tahu dapat melawat cikgu ke tak..
sebab esok family sarah akan bertolak ke kuantan..
pastu akan ke KL pulak melawat saudara yg sakit..
kalau berkesempatan in sha Allah sarah akan pergi melawat cikgu..
kalau tak dapat pergi, sarah hanya mampu kirim doa..

Bismillahirahmannirrahim,
Ya Allah, kau panjangkanlah usia kedua ibu bapaku, guru-guruku seta sahabat-sahabatku..
kau kurniakanlah kesihatan yang baik kepada kami agar dapat beribadat kepadamu ya Allah..
Kau sembuhkanlah cikgu Zuhairi agar beliau dapat terus mencurahkan ilmu buat pelajar2 beliau ya Allah..
Aminn ya rabbal alamin..



p/s: kepada anda yang prihatin, jom aminkan doa ini ye..

Wednesday, 15 May 2013

She's amazing

Gembira hatinya
saat mendengar berita ada satu nyawa yang sedang bernyawa dalam rahimnya..
tahukah bahawa dialah yang selalu bersama kita sejak kita belum lahir..
suara dia yang kita selalu dengar..
yang selalu bercakap dengan kita..
dia bawa kita ke mana sahaja dia pergi..
walaupun kadang2 letih, dia tetap kuatkan semangat..
makin, kita membesar dalam rahimnya, makin gembira dia untuk melihat kita lahir ke dunia..


saat kita lahir kian tiba..
tapi tahukah kita apa yang mereka rasakan saat melahirkan kita?
sehingga bersalin, tahukah bahawa rahim mereka mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kita dalam kandungannya.
kira-kira 500 ml darah mereka hilang ketika melahirkan kita..
badan manusia hanya dapat menampung sehingga 45 del kesakitan..tapi ibu yang melahirkan bayi akan mengalami 57 del kesakitan bersamaan dengan 20 tulang yang dipatahkan serentak..
MasyaAllah, sungguh hebat seorang ibu..

Buat ibu tercinta, Pn Sarina Bt Sulong..
Maafkan segala kesalahan yang pernah anakmu ini lakukan..
I Love You Forever..
you're the best mother in the world..
Thanks sebab lahirkan anakmu ini dan membesarkan aku sehingga kini..
no one could ever replace you in my heart..

Tapi sayang, kenapa masih ada insan yang melayan insan ini dengan teruk?
wahai anak,
jagalah ibumu selagi mereka masih bernafas..
jangan biarkan setitik pun air matanya gugur keranamu melainkan AIR MATA KEGEMBIRAAN..
gembirakanlah hatinya selagi mampu..
kerana bila mereka sudah tiada,
hilanglah seorang yang sentiasa mendoakanmu..
sayanglah ibumu selalu..
bukan hanya tika hari ibu..
sebab dalam islam suruh kita sayang ibu kita hari-hari..
bukan setahun sekali..
Sumber: Google Search

sekian..

xoxo

Monday, 13 May 2013

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

nak bagi sokongan kat Cik Akak laa..
korang3, jom la join.. x susah pom..
just create ayt2 cnta jer..
sarah tampal banner cik akak kat sini..


Picit SINI untuk join.

Ayat-ayat cinta ni sarah pernah tulis kat blog Kisah Dongeng..
tp blog tu dah tak aktif, so mungkin ada yang pernah terbaca..
ianya juga terhasil dari apa yang berkisah di hati, 
yang sarah dedicated untuk someone yang sarah pernah tunggu selama 5 tahun..
so, terimalah ayat2 cinta dari Sarah..

Rasanya..
aku dah jatuh cintalah..
pertama kali melihatmu..
seolah ada sesuatu yang ku rasa..
tapi..
entahlah aku tak tau apa...
rasanya..
cinta kot?
masa terus berjalan..
aku semakin menyayangimu..
rasa itu makin mekar dan makin subur di hati..
dalam dirimu aku nampak..
seribu kebaikan..
hingga terdetik di hati bahawa..
aku ingin bersamamu..
untuk mencipta memori indah bersama..
sama-sama berkongsi rasa..
susah senang,suka dan duka..
rasanya..
hatiku dah terlanjur mencintaimu..
aku mulai mencipta anganan dan harapan..
meski aku tahu aku akan terluka..
aku bisa terbunuh oleh kekecewaan yang bakal kau berikan..
namun..
aku tak bisa berpatah balik..
kerna..
aku sudah terlalu tinggi dalam harapan..
mungkin..
kesilapan terbesarku adalah mencintaimu..
yang ternyata sudah punya insan lain di hati..
yang pasti bukan aku!!
engkau harus ku lupakan..
namun..
rasanya..
tak mudah melupakanmu..
kerna aku terlalu menyayangimu..
hingga aku tidak sanggup meletakkan secebis benci buat dirimu..
dan..
aku tak bisa walaupun..
untuk melupakanmu..
biar berjuta luka kau goreskan..
dirimu tetap aku sayangi..
 Maafkan aku kerana terlalu mencintaimu..

P/S: Maaf cik akak sebab panjang sangat..

sekian, kalau ada rezeki harap2 menang..^__^

saya tag kat
Awak dan Awak