Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 30 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

yeay! segmen kedua yg sarah join...
ye la kebosanan sangat duk rumah..
almaklumlah penganggur terhormat..


sarah blogger yg berasal dari..
TERENGGANU..

makanan yang popular kat terengganu..
mestilah keropok lekor..
kalau nak dapatkan keropok lekor ni, yang best dekat area losong..
banyak kedai yang jual keropok kat sana..


nasi dagang terengganu pun..
besssttttt!


Tempat yang menarik..
1. Pulau Redang..


kat sini boleh snokerling..
boleh jgak nk jungle trekking..
dan macam2 laa..

2. Pulau Perhentian..

destinasi yang menarik untuk bercuti..
nak honeymoon pun boleh..*Bagi yg dh kahwin!*

3. Tasik Kenyir..

memang tempat favourite sarah..
tempat yang nyaman..
jauh dari hiruk pikuk bandar..
kat sini boleh jugak island hopping

4. Air Terjun Sekayu



tempat ni best untuk aktiviti keluarga..
boleh mandi air terjun..
air kat sana sejukk..
best sesangat..
ade jugak taman pertanian kat sana..

4. Masjid kristal





kat sini boleh jugak tgk replika2 masjid yg lain..
masjid ni juga salah satu tarikan yang ada kat terengganu..


Bagi yang kaki shopping..
pasar besar kedai payang ialah satu tempat yang sesuai..
bermacam jualan ada kat sana..
makanan,pakaian,batik pun ade kat sana..
harga pun berpatutan dan boleh ditawar..



so sorry setakat ni je yg boleh kongsi..kepada semua yang berminat bolehla datang ke 
TERENGGANU DARUL IMAN.

ok, sarah nak tag kat



Monday, 28 January 2013

1st Giveaway By Puterikasih.com


click for join
http://www.puterikasih.com/2013/01/1st-giveaway-by-puterikasih-com/

ni first time sarah join give away..harap2 it's fun ^__^



Tujuan 1st Giveaway By Puterikasih.com ini adalah untuk meraikan ulangtahun yang kedua puteri sebagai seorang blogger dan juga bersempena dengan perasmian blogshop puteri yang pertama iaitu All About Craft.
1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik Yaya,Kimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia
Syarat-syarat untuk menyertai 1st Giveaway By Puterikasih.com
1) Buat entri bertajuk “1st Giveaway By Puterikasih.com
2) Jangan lupa untuk letakkan banner dalam entri
3) Follow kesemua penaja jika korang baik hati
4) Copy ayat dibawah ini dan pastekan ke entri :
5) Tag sekurang-kurangnya seorang rakan. Kalau nak tag lebih pun diizinkan.
6) Tinggalkan URL entri dalam ruang komen di bawah ini.
Tarikh Tutup 1st Giveaway By Puterikasih.com : 31 Januari 2013 ( tepat pukul 11.59 malam)

tag to -->ayumi


kucing comel.

hai..Assamualaikum semua...
entri kali ni pasal kucing yee..ade sesape tak suke kucing ke?
actually sarah bukan suka kucing sangat pom dulu..kalau nk suruh dukung tu, sorry la memang tak..
tapi sebelum cerita lebih lanjut..
jom tgk kucing sarah lu..


cewah, kucing sarah laa sangat!
sebenarnye kucing ni tak tau pun dari mane tapi mak dye yg masuk bilik 
sarah bawak 3 ekor anak dye..
bwak keluar letak dalam stor, dye masuk balik ikut tingkap..
duk bawak laa jugak anak die skali..
ni lah salah sekor anak die..comey tak??
mestilah comey kan..
makhluk Allah semua comey..*ayat bajet baik**semua ini poyo!!*
last2 sarah ngan kawan bukak satu loker yg kebetulan kosong tu, suruh dye duk situ..


ni lah mak dye..tgk tu, siap bagi minum susu lg..
dutch lady lg..kelass kau kucing..haha
tp mak dye sakit..*kesian..kesian..kesian*
oh ye, susu dutch lady itu di sponsor oleh ekin*my beloved fren*..hihi
aku ngan ekin ar duk tgk ye mnum susu and snap2 gmbar kucing ni..
macam org takde keje tgk kucing mnum susu *pdahal tgh exam*


si ibu sdg mnyusukn anknya..
tgk kaki dye berbalut..tu memang sarah ngan ekin la punye keje..
kaki dye luka..konon macam dktor haiwan la rawat kucing..*doktor laa sangat*
last2 kucing tu boleh cabut balutan tu..hampeh punya kucing..=,=


tgk2..comelnye dye..
smpai trtidow di susukan anak dye..
manusia sekarang, ade anak buang dalam longkang..buang dalam tong sampah..
tgk kucing, ade anak dye jage..ish3..
smoga sy,keluarga dan korang semua tak buat kerja tak bermoral mcm tu..
hentikan pembuangan bayi..*cewah!smpat aku berkempen pulak! ahaks*

xoxo
:D