Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 30 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

yeay! segmen kedua yg sarah join...
ye la kebosanan sangat duk rumah..
almaklumlah penganggur terhormat..


sarah blogger yg berasal dari..
TERENGGANU..

makanan yang popular kat terengganu..
mestilah keropok lekor..
kalau nak dapatkan keropok lekor ni, yang best dekat area losong..
banyak kedai yang jual keropok kat sana..


nasi dagang terengganu pun..
besssttttt!


Tempat yang menarik..
1. Pulau Redang..


kat sini boleh snokerling..
boleh jgak nk jungle trekking..
dan macam2 laa..

2. Pulau Perhentian..

destinasi yang menarik untuk bercuti..
nak honeymoon pun boleh..*Bagi yg dh kahwin!*

3. Tasik Kenyir..

memang tempat favourite sarah..
tempat yang nyaman..
jauh dari hiruk pikuk bandar..
kat sini boleh jugak island hopping

4. Air Terjun Sekayu



tempat ni best untuk aktiviti keluarga..
boleh mandi air terjun..
air kat sana sejukk..
best sesangat..
ade jugak taman pertanian kat sana..

4. Masjid kristal





kat sini boleh jugak tgk replika2 masjid yg lain..
masjid ni juga salah satu tarikan yang ada kat terengganu..


Bagi yang kaki shopping..
pasar besar kedai payang ialah satu tempat yang sesuai..
bermacam jualan ada kat sana..
makanan,pakaian,batik pun ade kat sana..
harga pun berpatutan dan boleh ditawar..



so sorry setakat ni je yg boleh kongsi..kepada semua yang berminat bolehla datang ke 
TERENGGANU DARUL IMAN.

ok, sarah nak tag kat



3 comments:

  1. Datang sini dari segmen yang sama

    ReplyDelete
  2. Salam ziarah dari waalid..guane gamok orang kite?

    waalid folo bloggers ganu..:)

    selamat menjalani ibadah puasa

    ReplyDelete
  3. assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete