Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 15 May 2013

She's amazing

Gembira hatinya
saat mendengar berita ada satu nyawa yang sedang bernyawa dalam rahimnya..
tahukah bahawa dialah yang selalu bersama kita sejak kita belum lahir..
suara dia yang kita selalu dengar..
yang selalu bercakap dengan kita..
dia bawa kita ke mana sahaja dia pergi..
walaupun kadang2 letih, dia tetap kuatkan semangat..
makin, kita membesar dalam rahimnya, makin gembira dia untuk melihat kita lahir ke dunia..


saat kita lahir kian tiba..
tapi tahukah kita apa yang mereka rasakan saat melahirkan kita?
sehingga bersalin, tahukah bahawa rahim mereka mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kita dalam kandungannya.
kira-kira 500 ml darah mereka hilang ketika melahirkan kita..
badan manusia hanya dapat menampung sehingga 45 del kesakitan..tapi ibu yang melahirkan bayi akan mengalami 57 del kesakitan bersamaan dengan 20 tulang yang dipatahkan serentak..
MasyaAllah, sungguh hebat seorang ibu..

Buat ibu tercinta, Pn Sarina Bt Sulong..
Maafkan segala kesalahan yang pernah anakmu ini lakukan..
I Love You Forever..
you're the best mother in the world..
Thanks sebab lahirkan anakmu ini dan membesarkan aku sehingga kini..
no one could ever replace you in my heart..

Tapi sayang, kenapa masih ada insan yang melayan insan ini dengan teruk?
wahai anak,
jagalah ibumu selagi mereka masih bernafas..
jangan biarkan setitik pun air matanya gugur keranamu melainkan AIR MATA KEGEMBIRAAN..
gembirakanlah hatinya selagi mampu..
kerana bila mereka sudah tiada,
hilanglah seorang yang sentiasa mendoakanmu..
sayanglah ibumu selalu..
bukan hanya tika hari ibu..
sebab dalam islam suruh kita sayang ibu kita hari-hari..
bukan setahun sekali..
Sumber: Google Search

sekian..

xoxo

Monday, 13 May 2013

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

nak bagi sokongan kat Cik Akak laa..
korang3, jom la join.. x susah pom..
just create ayt2 cnta jer..
sarah tampal banner cik akak kat sini..


Picit SINI untuk join.

Ayat-ayat cinta ni sarah pernah tulis kat blog Kisah Dongeng..
tp blog tu dah tak aktif, so mungkin ada yang pernah terbaca..
ianya juga terhasil dari apa yang berkisah di hati, 
yang sarah dedicated untuk someone yang sarah pernah tunggu selama 5 tahun..
so, terimalah ayat2 cinta dari Sarah..

Rasanya..
aku dah jatuh cintalah..
pertama kali melihatmu..
seolah ada sesuatu yang ku rasa..
tapi..
entahlah aku tak tau apa...
rasanya..
cinta kot?
masa terus berjalan..
aku semakin menyayangimu..
rasa itu makin mekar dan makin subur di hati..
dalam dirimu aku nampak..
seribu kebaikan..
hingga terdetik di hati bahawa..
aku ingin bersamamu..
untuk mencipta memori indah bersama..
sama-sama berkongsi rasa..
susah senang,suka dan duka..
rasanya..
hatiku dah terlanjur mencintaimu..
aku mulai mencipta anganan dan harapan..
meski aku tahu aku akan terluka..
aku bisa terbunuh oleh kekecewaan yang bakal kau berikan..
namun..
aku tak bisa berpatah balik..
kerna..
aku sudah terlalu tinggi dalam harapan..
mungkin..
kesilapan terbesarku adalah mencintaimu..
yang ternyata sudah punya insan lain di hati..
yang pasti bukan aku!!
engkau harus ku lupakan..
namun..
rasanya..
tak mudah melupakanmu..
kerna aku terlalu menyayangimu..
hingga aku tidak sanggup meletakkan secebis benci buat dirimu..
dan..
aku tak bisa walaupun..
untuk melupakanmu..
biar berjuta luka kau goreskan..
dirimu tetap aku sayangi..
 Maafkan aku kerana terlalu mencintaimu..

P/S: Maaf cik akak sebab panjang sangat..

sekian, kalau ada rezeki harap2 menang..^__^

saya tag kat
Awak dan Awak



Sunday, 5 May 2013

SEGMEN REVIEW PERCUMA


kali ni nak join segmen ni..
nak tahu jugak pendapat orang lain tentang blog saya yang simple ni..

dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim..
sarah menjoinkan diri untuk segmen ni..
Picit SINI untuk join.

syarat segmen ni very the simple punya..
sebab tu tak fikir dua kali nak join..
kalau tak malas jugak..
nak-nak segmen or GA yang kena picit sini,picit sana..
penat woo..
kena pulak tenet merangkak macam siput..
adui..
dari semangat yang membara jadi malas..hehe
ok. gud luck kepada para peserta yang lain..:)