Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 26 June 2013

Kerinduan Melanda Hati

Rindu..
Rindu serindu rindunya..
Heh! mesti korang ingat sarah rindu kat boyfriend kan?
actually, ade laa sikit..tapi korang tau ke sape boyfriends sarah?

tadaa.. ni la boyfriends sarah..
rindu laa nak sembang ngan depa semua..
dengan perangai poyo sorang2..
rindu saat2 berdebat dengan fatah..
layan kerenah din yang macam adik2
layan syamil yang memang poyo..
adha yang suka panggil sarah mak cik..
sarah x rapat sgt dgn baihaqi, so tak tau ape yg rindu pasal dia..hehe
rindu gak nak gosip ngan hasrol..
rindu nak beli to4 dengan haziq walaupun jarang2..
mirol yang suke berbalas pantun ngan sarah..
wan yang selalu tny soalan yang mncabar (terutama time sejarah 1)

dan tak lupa jugak kerinduan yang menggunung buat girlfriend-girlfriend  sy ni..
i'm not a lesbian ok..haha


ni laa girlfriend-girlfriend sarah,,hehe
rindu sangat kat Nisa yg da macam kembar tak seiras Sarah tu..
rindu kat Fatihah yang suka layan kerenah sarah ni..
rindu nak merepek dengan Sue bile semua org dah tido
Rindu nak sembang ngan Ekin
rindu kat gelak tawa Udai
rindu nak dgr nasihat dari Dibah bila rasa down..
rindu nak usik Suha
kat Fizah yang ceriakan suasana kat hostel
gelagat Nina yang selalu je nak cepat
Dayah yang senyum sokmo
Aini yang selalu kena usik ngan Sir Lan
Ummu yang semangat sokmo bila berbicara
Noya yang sporting
Maziah yang gila k-pop
Ana yang ayu (sarah suka tgk muka Ana, manis jer..hihi)
Filza yang macam budak2 (kata Sir Lan)
Ainun yang se geng ngan sarah minat lagu jiwang
Azlin yang senang bagi pertolongan
Aisyah yang baik orangny
Hajar yang boleh di buat geng berborak
Lina yang pendiam
Shima yang ceriakan suasana..
bila la dapat kumpul ramai2 macam dulu?
rindu ngan ragam korang semua..

Sayang korang..


p/s: harap hubungan kita kekal till jannah



Thursday, 6 June 2013

Tentang sebuah perjalanan yang hebat..


ok,semalam kan hari israk mikraj ( 27 Rejab )..so, salam israk mikraj ye..
maybe dah terlambat nak buat entry..
tapi hal ini disebabkan laptop sarah mengalami kerosakan iaitu blackout secara tiba-tiba 
*tidak ada kaitan dengan politik ye..*
so, Israk disini bermaksud : perjalanan Nabi s.a.w menaiki binatang yang dikenali sebagai Buraq dari Masjidil Haram, Mekah ke Masjidil Aqsa 
Mikraj pula bermaksud : perjalanan dari Masjidil Aqsa ke Sidratul Muntaha di langit yang ke tujuh..

Pejalanan baginda ini ada terkandung dalam Al-Quran , surah Al-Isra' ayat 1 yg bermaksud:

"Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al Masjidilharam ke Al Masjidilaqsa yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."

MashaAllah hebatnya kekuasaan-Nya..hanya dalam satu malam kejadian ini berlaku..

semasa menaiki langit ke-7 sebelum berjumpa dengan Allah SWT, baginda bertemu dgn Nabi Ibrahim..
Nabi Ibrahim bersabda: Engkau akan berjumpa dengan Allah malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dhaif, maka berdoalah untuk umatmu..

Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH Mengikut riwayat lain, Nabi Ibahim A.S. bersabda, "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah, iaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA LA ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA LA HAULA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga".








untuk lebih lanjut lawati: SINI
Sumber utama: SINI
Gambar: Carian google

p/s: semoga bermanfaat..yg baik itu dari Allah, yg kurang itu dari saya sendiri..
wallahu"alam

Saturday, 1 June 2013

Berita yang mengejutkan.


seorang yang sarah kagumi..
seorang yang sarah hormati, 
seorang guru yang disayangi..
memang kita manusia biasa..
kadang-kadang di uji dengan pelbagai ujian..
tadi dapat berita berkenaan cikgu sarah yang mengajar sarah masa tingkatan 6 sakit..
kena strok..
rasa cam mimpi je..
berulang kali gak baca mesej tu..
cikgu banyak giler bantu sarah..
sarah nampak muka cikgu kecewa bila sarah pernah buat silap dlm exam..
tapi sarah x mengalah..dan hasilnya alhamdulillah..
tapi seriously macam tak dapat terima lagi berita yang cikgu sedang sakit..
sarah tak tahu dapat melawat cikgu ke tak..
sebab esok family sarah akan bertolak ke kuantan..
pastu akan ke KL pulak melawat saudara yg sakit..
kalau berkesempatan in sha Allah sarah akan pergi melawat cikgu..
kalau tak dapat pergi, sarah hanya mampu kirim doa..

Bismillahirahmannirrahim,
Ya Allah, kau panjangkanlah usia kedua ibu bapaku, guru-guruku seta sahabat-sahabatku..
kau kurniakanlah kesihatan yang baik kepada kami agar dapat beribadat kepadamu ya Allah..
Kau sembuhkanlah cikgu Zuhairi agar beliau dapat terus mencurahkan ilmu buat pelajar2 beliau ya Allah..
Aminn ya rabbal alamin..



p/s: kepada anda yang prihatin, jom aminkan doa ini ye..