Google+ Followers

My Followers~~

Monday, 8 July 2013

Marhaban ya Ramadhan


eksaited kot nak puasa..hari ni last day sebelum puasa..
hari ni jugak hari jadi my beloved mom! 
so, rancangan sarah dan adik sarah nak buat kek..
sebenarnya kelmarin jugak hari jadi adik sarah..

ok mukadimmah langsung takde kaitan dengan tajuk kan?
haha..rileks la, abg2 kakak2 adik2 sekalian..

ok, kalau dah nak puasa nanti kite kena la Niat dulu..
kalau tak niat, alamak tak perfect la puasa kita.. 
sbab niat tu rukun puasa..

gambar: encik google

perkara sunat 
# menyegerakan berbuka
# melewatkan sahur
# meninggalkan perkara yang tidak elok..

kelebihan bulan puasa ni banyak..
antaranya:
# terdapat malam lailatul qadar
* dimana malam tersebut dikatakan lebih baik dari 1000 bulan..
* bila malam lailatul qadar? 7 malam terakhir..

#di buka pintu syurga
* so,jom la buat perkara yg baik yang boleh diberi ganjaran berlipat kali ganda

#pintu neraka di tutup dan syaitan di belenggu

banyak lagi kot kelebihan berpuasa ni, tapi sini je kot sarah nak share..
mata dah berat ni..


Gambar : edit

ke

sumber:SINI dan SINI

No comments:

Post a Comment