Google+ Followers

My Followers~~

Saturday, 13 July 2013

Say Alhamdulillah, Thank You Allah

annyeonghaseyo!!
hari ni sarah nak membebel sikit..
kalau yg tak nak dengar tu dipersilakan keluar ye..
eh, macam mana nak dengar? sarah pakai taip je..
ah, ape-ape je la..
pasal UPU lagi kali ini nampaknya..
since isu tu masih hot di facebook dan di group-group STPM/MATRIK
tadi ada terbaca status yang menyatakan UPU tidak adil sebab mnempatkan pelajar
yang dapat pointer tinggi di sabah/sarawak..
awk,awk, awak, awak..
syukurlah awak ada rezeki masuk U..
sedangkan masih ramai yang tak dapat peluang itu..
yang tak dapat tempat di U menangis-nangis sedih..
awak yang dapat nak bising-bising pulak sebab tercampak jauh..
saya bukan nak hina,marah atau nak jatuhkan maruah awak saya tak mention nama
dan bukan satu je status yang macam tu..
saya cuma sedih baca status tu..
awak patut bersyukur la dapat tempat tu..
bukan mengeluh macam tu dear..
mungkin ada hikmah Allah tetapkan rezeki awak jauh nun di sabah/sarawak..
takde kawan?
nanti kat sana awak mesti dapat ramai kawan baru..
mana tahu lepas cuti sem nanti, tiba-tiba baca status kat fb awak,
"Best laa belajar kat sini..rasa macam tak nak balik pulak"
mana tahu kan, tibe-tibe awak jatuh hati dengan sabah/sarawak dan rasa seronok kat sana..
ade jugak status yang ala-ala kecewa sebab dapat U kat negeri sendiri..
ermmm, kalau awak tak nak, ganti dengan saya je la..
rasa nak cakap macam tu je..
awak daa kira untung sebab dapat tempat..
lagipun kos pengangkutan tu boleh save kalau nak dibandingkan 
dengan kawan-kawan yang dapat jauh nun di sabah/sarawak..
untung-untung tak payah susah-susah cari rumah sewa,
boleh ulang-alikdari rumah..

p/s: maaf kalau ada yang terasa dengan entry ini..

4 comments:

  1. say alhamdulillah. Dia tahu apa yg terbaik utk kita. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu Aqilah...mungkin ada hikmah dsebaliknya kan?

      Delete
  2. betul tu..setuju sgt dgn akk.. =)

    ReplyDelete