Google+ Followers

My Followers~~

Tuesday, 6 August 2013

Ramadhan is leaving, Syawal is coming ^__^



haaa, mesti semua dah tak sabar nak raya..
nak-nak budak kecik.
sebab tak sabar nak collect duit raya..
haa, aku dulu pun macam tu..hehe
tapi skarang dah tak macam tu lagi..
ye la, dah besaq, malu pulak rasanya bila dpt duit raya..
tapi kalau orang dah hulur, ambik je laa kan..hehe
sedih jugak sebenarnya sebab Ramadhan dah tiba di penghujung..
ye la entah sempat ke tidak jumpa Ramadhan tahun depan..
bukan apa, takut nafas ni terhenti je..takut tak sempat jumpa tahun depan..
tapi semoga Allah bagi kita semua nikmat hidup untuk jumpa Ramadhan lagi next year..aminn
banyak lagi yang nak dicapai dalam hdup ni..
amal ibadat pun rasanya masih banyak yang kurang..
bekalan untuk ke dunia lain (alam barzakh) pun belum tentu lagi dah cukup..
serius takut pulak bila ingatkn mati..
ok dah! apa yang aku melalut macam ceramah agama pulak ni??
hehehhehehe..
jom kite sambut hari kemenangan kita dengan gembira ye kawan2..
tapi jangan lupa pulak pada yang tiada..
sedekahkan mereka Al-Fatihah ye..
tahun ni daa tahun ke-3 beraya tanpa nenek..
ye la atuk,nenek dan tokki(belah ayh) belah mak semua dah lama takde..
nenek je satu2 yang duk ngan family sarah..
masih ingat lagi, dulu2 kalau pagi raya, nenek pasti akan sua kan sepasang baju kurung dan sehelai selendang..
suruh sarah ironkan..
lepas iron, nenek bagi upah rm1 walaupun sarah dah form5 mase tu..
pastu nenek akan suruh sarah pakaikan selendang untuk nenek..
rindu pulak rasanya..(Al-Fatihah)
hari raya nanti,
biarlah berserdahana ye..
jangan melampau-lampau sangat..
jangan membazir ye kawan-kawan..
membazir tu kan amalan syaitan..
hehe..



ni seloka raya dari sarah:

Assalamualaikum pembuka kata..
buat semua yang sudi membaca,
ucapan Aidilfiti buat semua..
kalau tak suka,buat-buat je la suka.. 
kian berlabuh tirai Ramadhan..
lambaian Syawal kian kelihatan..
salam di hulur mohon kemaafan..
salah dan silap harap dimaafkan..

adik-adik semuanya gembira..
menunggu syawal yang bakal tiba..
baju baru semua dah tersedia..
sukanya handak kumpul duit raya..

dalam gembira jangalah lupa..
pada mereka yang sudah tiada..
hulurkan doa buat mereka..
semoga tenang mereka di sana..

tangan sudah letih mencoret,
malas nak tulis meleret-leret
Salam Aidilfitri Sarah ucapkan..
semoga di maafkan segala kesalahan..


1 comment:

  1. follow sini pulak..
    :)
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/

    ReplyDelete