Google+ Followers

My Followers~~

Wednesday, 18 December 2013

Memorable day~~ 18 Disember 2013

Rasa nak gelak pulak bila ingat insiden tengahari tadi..
Alkisah~~~ 
Hari ni sarah takde kelas pagi, sebab kelas BO (Business Organization) yang diadakan 
pagi tadi, sarah dah join dengan kawan sarah semalam..
kira attendance untuk kelas tu sarah dah dapat laa..
kalau sarah datang pun kelas pagi tadi belajar benda yang sama je.. 

Kelas petangnya pulak start pukul 2..
pagi tu sarah siapkan kerja yang perlu di submit hari ni..
alhamdulillah dapat siapkan sebelum pergi kelas petang..
ok berbalik pada cerita, dalam pukul 12.30 sarah dengan roomate, ain pergi lunch
after lunch tercongok pulak tunggu RapiKL..dalam pukul 1.30
bas sampai..lepas tu kena tunggu LRT pulak..
tu yang sempan snap picture jap oww..hehehe


nak dijadikan kisahnye, 
sampai kolej dah memang dekat pukul 2..
alamak, zohor belum solat lagi ni,
kalau nak buat lepas kelas macam takut tak sempat pulak..
so, sarah dengan ain decide nak buat yang wajib dulu laa..
okey, lepas solat ain tanya "sarah, dah pukul berapa sekarang?"
"dah 2.15 laa"
kitorang pun tergesa-gesa laa naik ke tingkat empat..
sampai je dkat kelas, orang semua dah start..
alamak, "ain, nak masuk ke?"
kitorang ade listening test hari tu..
"tak tau la sarah"
sarah terfikir, kalau sarah masuk,
nanti the whole kelas rasa terganggu..
so kitorang decide tak masuk..lepas tu sarah pun mesej laa miss Nadzira..
cakap yang kitorang lambat..
tapi, miss tak reply mesej tu..
yang tak boleh dan tak berapa nak boleh blah, 
kitorang masuk dalam kelas kosong yang dekat dengan kelas kitorang.. konon-kononnya malu
datang lambat..


nyorok-nyorok pun sempat je snap pic kan..hahaha


muke2 budak yang datang lewat..
macam ape je rase time ni..bersalah giler rase
nasib baik miss baik..

lepas diorang habis test baru laa kitorang pergi buat listening test dengan miss..

To be continue..





Tuesday, 17 December 2013

hari-hariku di sini..

Tajuk macam tak tau ape je kan..
lantak laa..
hari ni nak cerita pasal life kat KPTM KL ni..
rasanya macam dah lama kan tak update pasal life kan..
dulu penganggur,
sekarang dah jadi student..
so, of coz la lifestyle pun lain kan?
kalau sekolah dulu, kat sekolah
semua notes cg yang sediakan..
sekarang semua dah kena survive sendiri..
takde laa susah sangat..just kena printout sendiri je
masalahnya, semua pakai duit..
duit dah macam air je mengalir..
so, I need to use it wisely..
Alhamdulillah dan syukur yang tak terhingga,
saya dapat tajaan penuh MARA..
about study, so far Alhamdulillah okey,
just worry about one subject 
because i really don't understand when lecturer
are teaching..
she just read the slide without explain..
when we ask, she give us question..
does it make sense?
how are we suppose to answer it when we don't understand??

ape2 pun aku still kena get along dengan subjek tu..
sebab ade test dan quiz..
hmmmm...
ape yg perlu aku buat?
study laa betul2 sarah oi..
rajin2 laa pi jumpa lecturer okey..
insyaAllah..
aku tak nak sangkut ape2 paper...



akaun punye citer..
imagine ye..budak yang tak pernah belajar akaun..
tetibe belajar akaun..
first class seriously aku tercengang-cengang..
tapi alhamdulillah daa makin banyak belajar, boleh laa catch up sikit2 walaupn slow sikit..
yang penting usaha tu kan..

ok, kawan2,
so far okey walaupun sometimes rasa macam ade
segelintir yang pandang aku macam nampak alien..
it's okey, as long as aku tak kacau hidup kau dan kau tak kacau hidup aku it,s okey..
tak kisah..niat aku datang sini nak belajar..

Ni gambar aku dgn best buddyz..
hope our friendship last forever till jannah..
sayang kamu semua.. ^__^









Saturday, 14 December 2013

Kenyataan pahit yang harus di telan


ni la hakikatnya awak..
alasan dan sebab saya selalu hantar mesej kat awak..
walaupun awak selalu ignore..
saya tak putus asa..
dan bila awak reply mesej saya,
saya rasa macam dekat kayangan..


tapi tu semua dah berakhir..
impian dan harapan serta kayangantu musnah..
terima kasih awak sebab jujur..
terima kasih kerana sedarkan saya dari angan2 yang panjang tu..



tipu la kalau saya cakap mutiara jernih tu tak mengalir kat pipi ni kan..
tapi jangan risau, mutiara tu gugur sebab saya tak mampu nak cerita semua melalui kata2
awak jangan rasa bersalah tau..
sebab awak tak salah..
jangan risau, saya ok! saya dah besar..
saya dah boleh ketawa..



Mungkin Tuhan tak satukan kita sebab memang
kita takde jodoh kan?
daripada saya terluka kemudian hari, baiklah saya terluka sekarang..
sebab saya yakin Tuhan akan temukan saya dengan insan yang mampu
rawat luka di hatiku..

Dan saya tak nak fikir semua soal hati ni lagi..cukuplah aku kecewa..
my main goal is to get the first degree level..
lepas tu, saya harap cinta tu akan muncul..
saya nak bahagiakan MAK AYAH saya dulu..








Tak Bisa Memilihmu

Rasa macam kena je lagu tak bisa memilihmu by sixth sense ni dengan aku..
please! cut it off sarah!
"kau ingat kau hot ke?"-unknown
"weh, kau ape hal?"-aku
"ade ke aku cakap aku hot?"-aku
"kau kalau tak tau diam je la. bukan semua benda yang aku buat nak kena cerita kat public weh"-aku
jgn dilayan dialog di atas..
tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati..ape-ape,
jom layan lagu ni dulu..
Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu, 
Dalam ruang dan waktu, 
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu, 
Resahku tanpa hadirmu, 
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya 

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah 
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku, 
Ku cintainya, 
Hatiku pun inginkannya, 
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu 

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku 

C/O 
Maaf ku tak bisa memilih dirimu 
Karena kuterhanyut mencintai dia 
Inilah salahku yang memberi ruang 
Didalam hatiku tuk mencintainya... 

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)


Dear awak yang pernah saya sayang,
Maaf sebab tolak rasa sayang yang pernah ada di hati ini.
Sebab selama saya pendam rasa tu, hati saya jatuh suka pada dia,
Mungkin sebab saya fikir awak tak mungkin balas rasa tu.
Tapi kenapa bila saya dah sayang dia awak muncul dan bagitau awak sayang saya?
Dan maaf, saya lukakan awak,
Mungkin saya bukantercipta untuk awak.
Sekali lagi, maaf~~

Yang benar,
Sarah



Buat dia yang saya sayang,
Terima kasih sebab jujur dengan saya.
Saya ok, saya dah dapat terima hakikat tu.
Saya harap awak bahagia.
Terima kasih sebab pernah jadi sebab untuk saya tersenyum.

Yang benar,
Sarah


mungkin ada hikmah kenapa cinta tu harus pergi..
Mungkin DIA mahu saya jauh dari cinta yang sia-sia..
mungkin..
Ya Allah, aku mahu meraih cintamu..
oleh itu, hadirkn insan yang mencintaiMu,
agar dia dapat membawa aku
ke syurgaMu..
Bukakan jalan untuk aku menuju jalanMu,
Berikan aku petunjuk..
Berikan aku taufik dan hidayahMU ya ALlah..
Aminn..

Semoga akan hadir seorang insan yang menghargai diri ini
dan dapat terima segala kekurangan diri..
Aku akan sabar menantimu~~sarah