Google+ Followers

My Followers~~

Saturday, 14 December 2013

Tak Bisa Memilihmu

Rasa macam kena je lagu tak bisa memilihmu by sixth sense ni dengan aku..
please! cut it off sarah!
"kau ingat kau hot ke?"-unknown
"weh, kau ape hal?"-aku
"ade ke aku cakap aku hot?"-aku
"kau kalau tak tau diam je la. bukan semua benda yang aku buat nak kena cerita kat public weh"-aku
jgn dilayan dialog di atas..
tak ada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati..ape-ape,
jom layan lagu ni dulu..
Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu, 
Dalam ruang dan waktu, 
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu, 
Resahku tanpa hadirmu, 
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya 

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah 
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku, 
Ku cintainya, 
Hatiku pun inginkannya, 
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu 

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku 

C/O 
Maaf ku tak bisa memilih dirimu 
Karena kuterhanyut mencintai dia 
Inilah salahku yang memberi ruang 
Didalam hatiku tuk mencintainya... 

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)


Dear awak yang pernah saya sayang,
Maaf sebab tolak rasa sayang yang pernah ada di hati ini.
Sebab selama saya pendam rasa tu, hati saya jatuh suka pada dia,
Mungkin sebab saya fikir awak tak mungkin balas rasa tu.
Tapi kenapa bila saya dah sayang dia awak muncul dan bagitau awak sayang saya?
Dan maaf, saya lukakan awak,
Mungkin saya bukantercipta untuk awak.
Sekali lagi, maaf~~

Yang benar,
Sarah



Buat dia yang saya sayang,
Terima kasih sebab jujur dengan saya.
Saya ok, saya dah dapat terima hakikat tu.
Saya harap awak bahagia.
Terima kasih sebab pernah jadi sebab untuk saya tersenyum.

Yang benar,
Sarah


mungkin ada hikmah kenapa cinta tu harus pergi..
Mungkin DIA mahu saya jauh dari cinta yang sia-sia..
mungkin..
Ya Allah, aku mahu meraih cintamu..
oleh itu, hadirkn insan yang mencintaiMu,
agar dia dapat membawa aku
ke syurgaMu..
Bukakan jalan untuk aku menuju jalanMu,
Berikan aku petunjuk..
Berikan aku taufik dan hidayahMU ya ALlah..
Aminn..

Semoga akan hadir seorang insan yang menghargai diri ini
dan dapat terima segala kekurangan diri..
Aku akan sabar menantimu~~sarah

No comments:

Post a Comment