Google+ Followers

My Followers~~

Friday, 28 February 2014

Semester 2 sudah.

Sorry dah lama tak update story kan..
Dah mula semester 2 ni, macam sibuk je..
nak curi masa pun tak sempat..*konon!*
Alhamdulillah, result untuk sem lepas pun dah tahu..
walaupun tak lah segempak orang lain,
tapi kalau ikut kemampuan dan usaha aku,
alhamdulillah, aku puas hati..
semoga sem ni lebih baik..
okey, masa hari registration hari tu, sangatlah cuak..
sebab ade satu benda yang aku tak buat,
print pre registration subject..
tapi nasib baik, sebab benda tu tak guna waktu daftar,
sebab sem ni still belajar subjek yang sama..
so, pendaftaran hari tu berjalan lancar..
Alhamdulillah..
Keesokan harinya lepas daftar dah mula kuliah..
tapi ade jugak lecturer yang tak masuk..
maka, bila disebutnya 
kuliah dah mula, maka datanglah assignment..
tak boleh berpisah kan..
untuk sem ni banyak project dan group assignment..
makanya banyak lah presentation..
memandangkan aku dah lama tak update,
akibatnya pageview menjunam jatuh..
lantaklah..
aku blogging pun suka2 je..hehe 

Wednesday, 12 February 2014

Fobia Cinta?

Macam pelik je bila aku 
bicara pasal cinta kan?
bukan nak layan perasaan, 
cuma luah apa yang terpendam..
mungkin.
well, tak ada yang menarik tentang
my love story.
so, there are no interesting story 
about it.
kenapa tajuk tetibe 
pasal cinta?
entah laa,
no idea maybe.
dah lama tak update.
so, aku pernah jatuh cinta?
oh, come on laa korang,
macam korang tak pernah pulak.
ceritanya, aku pernah laa,
suka kat someone.
dan dia pun suka aku.
tapi tetibe hati aku berubah.
kejam gila kan?
bila orang dah hulur cinta,
hati pulak berpaling.
aku pun bingung.
mungkin sebab terlalu takut kecewa,
aku larikan diri dari perasaan tu.
maaf,
tapi hati aku tak sanggup bila
di lukai oleh orang yang aku sayang.
actually, aku memang takut pada hubungan yang serius.
melalui pengalaman kawan2,
aku jadi takut. 
aku takut aku akan menangis 
sebab seorang lelaki.
aku takut sebab
bila aku dah sayang,
aku akan sayang betul2.
mungkin sebab aku dah pernah rasa kecewa,
dan aku dah serik,
mungkin juga luka yang dah sedia wujud masih tak sembuh?
aku cuma akan ikut perjalanan waktu.
sebab aku yakin,
akan tiba saat yang tepat,
aku akan berjumpa my soulmate
plus, aku suka hidup aku sekarang
dan Alhamdulillah aku bahagia..

Saturday, 8 February 2014

Kami Lagi!

8 FEBRUARI 2014
another day with them!
Happy, enjoy~
sebab hubungan kita macam satu bulatan yang tak berpenghujung.
aku gembira mengenali kalian.

aku sedih kau hiburkan.
dan sebab tu aku sayang kalian ^_^

Gelagat kalian buat aku selalu ketawa.
Keriuhan korang selalu buat aku rindu!

Korang kenangan terindah aku.
dan sampai bila2 pun korang yang terbaik dalam banyak2 episod hidup aku..

cerita kita bukan sampai sini je ye.
sebab selagi ada kau,
selagi ada aku, 
di situ ada cerita kita.




dan bila kita bertemu,
detik tu yang terindah,
dan aku harap dapat laluinya lagi.

dan pertemuan kita itu akan terukir indah selamanya..

Maybe I'm not the perfect friend for you,
But I promise I will be a friend that never forget you.
Distance is not a best reason for me to throw away our best memory.
Thanks for all the sweet memories.

Dear friends,
Thanks for accept me the way I'm..
Because, sometimes you know how crazy I'm,
but you still want to walk with me in the public.
Thanks for make my life colorful.
And thanks for being the rainbow in my heart.
sincerely,
SaRah.



Wednesday, 5 February 2014

Hari Pertunangan

sape yang bertunang?
sarah ke?
korang jangan nak buat kontroversi okeyh..
bukan sarah yang bertunang..
tapi sarah punya cousin..
ermm, jealousnye..
hari tu kawan sarah dah selamat
di ijab kabulkan..
1 Februari 2014,
cousin sarah pulak
yang selamat menjadi tunangan orang..

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar..
selamat sudah bergelar tunangan orang..

tahniah Kak Ella ^_^

so, ceritanya aku and family sampai lambat..
time kitorang sampai pihak lelaki dah nak balik..
silap timing gitu..
my mom ingat majlisnya lepas asar..
huhu..


my mom dan adik+kakaknya 



our family..
credit to: pakwe handsome n yasmin my cousin yg ambik gambar ni ^_^


sebahagian family


mak2 sedara dan sepupu


ni, sarah punye sepupu punye anak..
abang dan adik yang sgt comel..
and FYI, birthday adik amni n sarah sama! weheeee
iman and amni..nanti daa besar jadi anak yang soleh dan solehah ye sayang


ni juga sepupu sarah punye anak..
abaikan muke aku..
fokus kat baby yang comel tu..
First time jumpe die..daa 5 bulan..
geram giler tengok pipi die tu..
nanti besar, jadi anak yang soleh ye sayang..

ape yang nak disampaikan dalam entry kali ni,
jealous sebab ramai kawan dan sepupu yang dah kahwin..
sarah pun nak! *nampak tak gediknya di situ
hahahahahahaha

ape2 pun, 
diri ni masih banyak yang perlu di perbaiki..
semoga sarah juga di jodohkan dengan seorang lelaki yang soleh dan 
mampu membawa diri ini ke Syurga-Nya..
korang tolong doa2 kan jugak ye..hehe