Google+ Followers

My Followers~~

Saturday, 29 March 2014

Kawan dan Sahabat

siapa tahu beza KAWAN dan SAHABAT?
sebab ada yang tak tahu.
mungkin bagi sesetengah orang, definisinya sama.
tapi tak bagi aku.
sebab,
KAWAN kat mana2 kita boleh jumpa.
dalam bas, tepi jalan, dalam library pun boleh jumpa.
kalau SAHABAT pula, mungkin pertemuannya sama dengan KAWAN.
tapi SAHABAT ni darjat dia lagi tinggi.
sebab dia akan ada di samping kita dalam apa jua situasi.
saat semua orang menunding jari menyalahkan kita,
SAHABAT tetap setia di sisi kita.
KAWAN belum tentu akan buat macam tu.
kebanyakan KAWAN akan ada di sekeliling kita 
saat kita senang dan gembira.
Tapi saat susah dan duka, belum tentu mereka ada bersama kita.
Tapi SAHABAT selalu ada.
SAHABAT ada saat ketawa dan saat duka,
dan mereka akan cuba hapus airmata.

once I called u SAHABAT means that I hope our friendship 
will last forever until Jannah.InsyaALLAH.



Thanks SAHABAT cause u always be there when I need u.
May our friendship will last forever until Jannah.

~Lots of love: Maisarah Mustafa~

::Bila someone dah anggap korang SAHABAT, please appreciate. sebab tanpa korang tahu dia sebenarnya sedang mengangkat darjatmu dari seorang KAWAN kepada seorang SAHABAT::

p/s: entry ni hanya sebuah pandangan peribadi.

No comments:

Post a Comment