Google+ Followers

My Followers~~

Tuesday, 1 April 2014

Saya sayang awak kerana ALLAH

aku kenal dia masa kami sama darjah 5.
dia baik, understanding, comel, cute.
penasihat yang baik, motivator yang baik. siapa dia?
Seorang hamba ALLAH. Seorang sahabat yang tak
pernah tinggalkan aku walaupun aku dalam kesedihan.
aku sayang dia sangat2.

this picture is really like us! I'm the big one and dia si kecil tu.

Siapa cakap kami tak pernah gaduh?
Dia pernah menangis sebab aku okeyh?
syg, i'm sorry.

Kami pernah terpisah lama.
tapi aku tak pernah lupa dia.
Dan kemudian ALLAH temukan kami kembali.
Sama2 menuntut ilmu dalam satu perjuangan yang bermatlamat sama.


ni la kami. MaisarahMustafa dan Nur Adibah Hasan.

persahabatan mana yang takde kenangan pahit?
persahabatan mana yang takde pergaduhan?
orang tak sedar yang kadang kala dengan adanya perselisihan faham tu laa yang buat kita makin rapat.
Begitulah kisah persahabatan kami.
Kami pernah berselisih faham.
Tapi sampai sekarang, masih selesa menceritakan masalah yang di hadapi.
Bila aku down, dia bg aku semangat.
Bila dia ada masalah,
aku pinjamkan telinga untuk mendengar masalah dia.
Bila ada tangisan yang tak terlihat dek mata kasar,
dia datang ceriakan hati ini.



dibah, thanks untuk semuanya.
mungkin ade salah yang sarah buat selama kita kenal.
mungkin jugak bibir ini belum sempat mengungkap kata maaf.
please forgive me. sarah tak sanggup andai suatu hari hubungan kita sepi.
sarah sayang dibah sampai bila2. Sarah bersyukur sebab ALLAH masih temukan kita.
thanks for our happy moment together.
i'll never forget that. semuanya tersemat kemas di ingatan.

Ya ALLAH, jaga dia saat kami berjauhan.
Peluk hatinya saat dia rapuh.

Ya ALLAH, redhai hubungan persahabatan kami.
Andai mati yang pisahkan kami.
Temukan pula kami di Taman Syurga-Mu
Aminn Ya Rabbal Alamin..

p/s: Syg, jgn nangis bila baca ni tau! Tak sabar nak keluar dating same2..hehe

Lots of love: MaisarahMustafa