Google+ Followers

My Followers~~

Saturday, 8 November 2014

I need My own space


Blog ni dah 2 tahun 10 bulan 2 minggu 4 hari.
dah 2 tahun lebih blog ni menemani aku.
Terima kasih kat kawan yang ajar aku buat blog ni.

This is the only space yang buat aku rasa tenggelam dalam dunia sendiri..
kat sini aku bebas tulis ape yang aku nak.
aku bebas suarakan pendapat.
bukanlah nak cakap dalam dunia realiti aku tak dapat beri pendapat.
mungkin kat sini aku rasa pendapat aku lebih di hormati..
well, manusia ni kadang2 bila kita bagi pendapat, dia boleh buat muka..
so, kalau kat sini, aku tak nampak reaksi korang.
takde laa sakit hati sangat.


aku tak tahu kenapa dengan aku dalam minggu ni..
rasa macam aku kehilangan sesuatu..
then, bila someone kata something kat aku,
benda tu sampai kat hati.
faham tak?
alah, kiranya macam terasa hati laa. rasa nak nangis pun ado.

mungkin ada yang bosan dengan entry-entry aku..
asyik-asyik pasal life aku je.

okey, let me tell you.
first, this is my blog.
dan aku bebas nak tulis apa yang aku suka.
second, aku tak suka tulis pasal orang lain such as artis, gosip dan yang sama waktu dengannya.
this blog is something like my journal.
semua experience, feeling and everything that happened in my life
aku akan share kalau aku nak.
mana laa tahu orang lain boleh jadikan iktibar.
third,
kenapa aku mengelak untuk tulis pasal artis or gosip?
sebab aku takut kena soal di akhirat nanti.


nota kaki:
 kadang-kadang aku lebih suka sendiri untuk renung kembali kekurangan pada diri.
kadang aku lebih memilih untuk sendiri supaya diri ni sentiasa sedar yang ALLAH sentiasa bersama.
kadang-kadang aku suka sendiri sebab aku perlu muhasabah diri.
Pandang semua nikmat yang ALLAH bagi dan cari kekurangan dalam diri



 

No comments:

Post a Comment