Google+ Followers

My Followers~~

Sunday, 11 January 2015

Big Dream

lama dah rasanya blog kesayangan ni menyepi kan?
Sorry laa, mood nak blogging susah sangat nak loading sekarang.
Ni baru muncul. 
Sementara ada idea nak tulis, lebih baik tulis cepat-cepat.
Aku, memang jenis yang sangat suka berangan.
Tapi, sampai bila lagi aku asyik nak berangan je.
Takkan nak terus berangan je?
Aku pun nak jugak angan-angan aku jadi kenyataan.
Aku ni, memang seorang yang low confident.
Tapi sampai bila aku nak duduk di takuk lama?
Alhamdulillah, aku jumpa seorang mentor yang baik.
Mula-mula kenal melalui seorang kawan.
Mula-mula berani whatsapp je.
Tapi hari tu, aku jumpa face to face nak belajar dengan dia.
Baik orangnya dan suka senyum.
Dia banyak bagi semangat.
Hari tu aku macam give up dengan apa yang aku dah mulakan,
Tapi, kata-kata dia meresap dalam hati.
Rugilah bila buat separuh jalan.
Takkan tak nak akhiri apa yang kita dah mula.
Malam ni dia whatsapp aku.
Cakap nak tlg aku.
Nak guide aku berjaya macam dia.
Terharu sangat.
Ye la, bukan senang orang luar nak support kita.
Tapi mentor2 aku sangat bagus,
Semangat dia lagi power berbanding kita.
Terima kasih kak sue.. Terima kasih dayah sebab support sarah.
I'll follow your step.